Miért kellenek fejbőrünknek a mechanikai ingerek?

1231
HOZZÁSZÓLÁS:

A fejbőr zavartalan működéséhez messzemenően hozzátartozik a mechanikai ingerek rendszeres alkalmazása. Ezt már jóformán pólyásbaba korban el kell kezdeni. A pihés fejbőrt a gondos mama puha kefével naponta többször átfésüli, és jellegzetes csúcsban végződő „bébifrizurát” készít.

Szükség van a mechanikai ingerre

Figyeljük csak meg, hogy a kisbaba milyen hamar megszokja a kefézést; az arcán látni, hogy a fizikai inger jól esik neki. A nagyobbacskáknál fizikai ingerként igen jól alkalmazható napjában több alkalommal a gumikefézés. Ezúttal már nemcsak jótékony hatású fizikai ingerről van szó, hanem a játszó gyermek fejére és hajára napközben rátapadó por és egyéb szilárd szemcsés szennyeződések eltávolításáról is.

Gyermekeinket szoktassuk rá arra, hogy napjában többször fésüljék vagy keféljék át hajzatukat. Nem elsősorban az esztétikum kedvéért, hanem a napközben a fejre rárakódó szennyeződések eltávolítása érdekében.

Milyen a jó kefe?

A fésűk közül talán a legjobb a természetes anyagból készült szarufésű. Sajnos napjainkban ez már hiánycikknek számít. Helyette filléres műanyag fésűket vásárolhatunk. Ezeknek a fésűknek a hegye sokszor olyan, akár a tű. Ezen úgy segíthetünk, hogy kövön húzogatva kissé eltompítjuk.

A túl hegyes fogú fésű felsebezheti a fejbőrt. Nem így az acélszálú kefe, melynek vége nem hegyes, mert vagy metszet vastagságú, vagy gömb alakban végződik.

A rendszeresség és fokozatosság alapelvének messzemenő betartása mellett előbb-utóbb térjünk át az acélkefe alkalmazására. Nem hiába gyártották ezt már dédszüleink idejében is. Hiszen a fejbőrre – de kizárólag az egészségesre – kitűnő hatást fejt ki, felpezsdíti a hajszálerekben a vérkeringést.

1231
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23599
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]