Mik a kopaszodás és a hajhullás valódi okai?

1001
HOZZÁSZÓLÁS:

A gyermekek nem kopaszodnak. Csak kivételes esetekben jelentkeznek – gombásodás vagy gyógyszerszedés miatt – foltos felritkulások a gyerekek fejbőrén.kopaszodas

Ha dús hajat szeretnénk, akkor éljünk egészségesen!

Hogy miért nem kopaszodnak a gyermekek? Bizonyosan azért, mert egészségük rendben van. Az életkor előrehaladtával aztán egyre tömegesebben fordul elő a hajállomány pusztulása. Ez amellett szól, hogy a jó fizikai és idegrendszeri állapot jótékonyan befolyásolja hajállományunkat.

Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az ötvenes, hatvanas években még nem kopaszodott annyi ember, mint napjainkban. A kopaszodás terjedésében bizonyosan közrejátszik az is, hogy a lakosság egészségi állapotának listáján Európában az utolsók között kullogunk.

Egészségünk devalválódása tükröződik hajzatunk alakulásában is. Egyre gyakrabban látni huszonéves fiúkat, akiknek vészesen ritkul a hajuk. És ők egyáltalán nem gondolnak arra, hogy életmódot változtassanak, hogy célravezető módszerekkel visszaerősítsék hajállományukat. Ehelyett pubifrizurát viselnek, azaz előrefésülik a hajukat rá a homlokra. Szeles időben aztán kiderül a turpisság.

Mivel a kopaszodás! folyamat többnyire a fej elülső, homloki részén kezdődik, sokan a tarkó felőli részen valószínűtlenül nagy sörényt növesztenek. A közszereplést vállaló emberek némelyike a fej hátsó részéről gondosan előrefésüli haját a tar koponyára.

A haj eredeti funkciói

A természetközeli népeknél szinte ismeretlen jelenség a haj kihullása. A hagyományos életmódot folytató indiánoknak dús hajzatuk van, és idősebb korukban is csak őszülnek, nem kopaszodnak. Nem nehéz levonni a következtetést, miszerint a kopaszodás a civilizált ember rendellenessége. Azért nevezhető a jelenség „rendellenességnek”, mert a hajnak ősi szerepe van abban, hogy jó szigetelőképességénél fogva védje a fejet a hidegtől és a melegtől, a fagytól és a perzselő napsugaraktól.

Nem véletlenül mondják a szép hajra; „Jó a tollad”. Hiszen a haj hasonló szerepet tölt be az embernél, mint a madárnál a toll. A dús hajú ember fejének hőszigetelése kifogástalan. A hajhagymák megfelelő hajállomány esetén a legnagyobb hidegben sem fagynak ki. Ha a fejbőr vérellátása jó, minden természetellenes fejfedőnél többet ér a haj.

1001
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9360
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]